Perhokalastus on ikivanha kalastusmuoto, josta on tullut myös suosittu harrastus. Perhokalastuksessa käytettävät perhot ovat niin kevyitä, että tarvitset niiden heittämiseksi erityistä perhosiimaa, joka on tavallista siimaa painavampaa ja jossa on kartioitu etuosasta. Alunperin perhokalastusta käytettiin taimenen kalastamiseen, mutta nykyisin sitä käytetään myös muiden kalojen, jotka syövät veden pinnalta, kalastamiseen.

Perhot sidotaan siten, että ne muistuttavat muodoltaan, kooltaan ja väriltään kalojen ravintoa. Useimmiten perhot sidotaan siten, että ne muistuttavat hyönteisiä. Myymiemme perhojen valikoima on laaja. Myymme myös perhojen sidontaan tarvittavia materiaaleja ja välineitä, jos haluat sitoa perhosi omin käsin. Monille juuri omien perhojen sitominen on tärkeä osa harrastusta.

Suomeen perhokalastus tuli ilmeisesti 1800-luvulla englantilaisten kalastusmatkailijoiden sekä liikemiestin mukana. Kajaani oli perhonsidontataidon syntysijoja Suomen osalta. Perhokalastus alkoi yleistyä Suomessa vasta 1970-luvulla

Valikoimamme

Löydät valikoimastamme sekä itse valmistamiamme että maahantuomiamme tuotteita. Valikoimistamme löytyy:

– Runsaasti erilaisia valmiita perhoja
– Runsaasti perhojen sitomiseen tarvittavia materiaaleja ja välineitä
– Perhokalastukseen tarkoitettuja vapoja, jotka ovat materiaaliltaan esimerkiksi greenheardia, lasikuitua, hiilikuitua tai bambusälettä
– Perhokalastukseen tarkoitettua heittosiimaa useassa eri painoluokassa, useassa eri paksuudessa ja kelluvana, osittain uppoavana ja kokonaan uppoavana
– Perhokeloja
– Perukkeita
– Perhokalastussettejä
– Pohjasiimoja
– Haaveja
– Vapaputkia
– Perhorasioita
– Perhokalastukseen liittyvää suomenkielistä kirjallisuutta
– Kahluuvarusteita sekä
– Perhokalastuksessa käytettäviä vaatteita.

Tässä yhteydessä on mahdotonta esitellä kaikkia laajaan perhokalastukseen liittyvään valikoimaamme sisältyviä tuotteitamme. Voitkin pyytää ilmaisen sähköisen perhokalastusesitteemme sähköpostitse osoitteella perhokalastusesite@peko.fi . Ilmoita esitetilauksen yhteydessä tuotekategoriat, joista haluat esitteen tilata. Esitteet toimitetaan siihen sähköpostiosoitteeseen, jolla teit esitetilauksen kahden arkipäivän sisällä tilauksen saapumisesta. Emme valitettavasti toimita esitteitä lainkaan painetussa muodossa postitse. Haluamme näin säästää esitteistä syntyvää paperijätettä sekä säästää tätä kautta meille niin kovin tärkeää luontoa. Toivomme, että käytät harkintaa myös sähköisten esitteidemme tulostamisen suhteen! Esitteestä näet tuotteiden tarkat tiedot sekä hinnat. Esitteissä esitellään myös perhokalastusta harrastuksena sekä jaetaan hyviksi kokemiamme käytännön vinkkejä.

Lisätietoja perhokalastustuotteistamme saat asiakaspalvelustamme, jonka tavoitat maanantaista tiistaihin kello 8-17 välisenä aikana, keskiviikosta torstaihin kello 9-17 välisenä aikana, perjantaisin kello 9-16 välisenä aikana, lauantaisin kello 12-16 välisenä aikana sekä sunnuntaisin kello 13-15 välisenä aikana. Asiakaspalvelumme puhelinnumero on +358 5557656555. Jos puhelinpalvelussamme on ruuhkaa, jätä viesti vastaajaan äänimerkin kuultuasi, niin asiakaspalvelumme palaa asiaan mahdollisimman pian! Voit myös laittaa asiakaspalvelullemme sähköpostia osoiteella asiakaspalvelu@peko.fi . Jos asiasi on kiireellinen, suosittelemme, että soitat! Voit tulla tutustumaan perhokalastukseen liittyviin tuotteisiimme perhokalastustuotteiden keskusvarastollemme, joka sijaitsee Oulussa osoitteessa Siimatie 234. Sovithan tapaamisesta etukäteen asiakaspalvelun kautta, jotta edustajamme tietää odottaa sinua! Kaikista tuotteistamme myönnetään määräalennus suurasiakkaille. Minimimäärä suurtilauksen osalta vaihtelee tuoteryhmittäin. Saat lisätietoja myös määräalennuksista asiakaspalvelustamme!

Vuonna 2015 perhokalastustarvikkeiden suosituin kategoria oli ”Perhokalastuksessa käytettävät vaatteet”, jonka kolme suosituinta tuotetta olivat Stormyn kalastustakki, Stormyn tekniset kalastushousut sekä SeaHorse-merkkinen kalastusliivi. Stormy-sarjan kalastustakki ja –housut on suunniteltu siten, että ne sopivat jopa erittäin vaativiin meri- ja järviolosuhteisiin. Vaatteet pitävät sekä vettä että tuulta ja ne on valmistettu kolmikerroksisesta Gore-Tex-materiaalista. Stormyn kalastustakki maksaa 540 euroa ja Stormyn kalastushousut maksavat 450 euroa. SeaHorse-merkkinen kalastusliivi tuo mieleen ehkä jopa hieman karrikoidun kuvan perhokalastajasta, jolta roikkuu liivin taskuista kaikenlaisia perhoja. Tämä liivi on kevyt ja ilmava ja se soveltuu käytettäväksi sekä keväällä, kesällä että alkusyksystä. Liivi on varustettu useilla taskuilla, jotka voidaan sulkea vetoketjuilla ja tarranauhoilla. Seahorse-merkkinen kalastusliivi maksaa meillä 45 euroa.
Toivotamme sinulle hyvää kalaonnea ja autamme mielellämme tämän kalaonnen edistämisessä!